Apdovanoti geriausi kultūros darbuotojai

2018-04-16

Balandžio 13 d. Prienuose vyko renginys „Baltas paukštis“, skirtas Kultūros dienai. Prienų Laisvės aikštėje buvo iškelta Taikos vėliava. Sveikinimo žodį tarė Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Visockas. Prienų kultūros ir laisvalaikio centro pagyvenusiųjų liaudiškų šokių grupė „Vajaunas“  visus susirinkusius pasveikino šokiu. Į šokėjų ratą įsiliejo kultūrininkai – Prienų rajono savivaldybės kultūros sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis ir Prienų rajono kultūros įstaigų vadovai. Linkėdami taikos ir tolerancijos jie iš savo rankų paleido skristi balandžius – taikos ir santarvės simbolius. Po Taikos vėliavos pakėlimo ceremonijos Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyko Prienų r. savivaldybės konkurso „Metų kultūros darbuotojas“ apdovanojimai.

Koncertų salėje svečius pasitiko PKLC instrumentinis duetas  – Daiva Radzevičienė (klavišiniai) ir Linas Jankauskas (eufonija). Vytautė Radzevičiūtė, Vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė 2018“ diplomantė, atliko dainą „Baltas paukštis“.

Prienų rajono savivaldybė puoselėja gražią tradiciją Kultūros dienos proga pagerbti Kultūros darbuotojus. Kasmet skelbiamas konkursas „Metų kultūros darbuotojas“ ir Kultūros dienos proga apdovanojami kultūros įstaigų darbuotojai už profesinės veiklos nuopelnus, vadovaujamų meno mėgėjų kolektyvų pasiekimus, indėlį į regionų politikos įgyvendinimą Prienų rajone, meninės saviraiškos, kultūros tradicijų, pilietinių vertybių puoselėjimą ir ugdymą. Rajono kultūros ir kitos įstaigos, šiemet pasiūlė apdovanoti 8 kandidatus. Pateiktus pasiūlymus 2018 m. balandžio 9 d. svarstė Prienų r. savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta konkurso „Metų kultūros darbuotojas“ komisija. Komisijos pirmininkas – mero pavaduotojas Algis Marcinkevičius, nariai – Savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Visockas, Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis, Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vyr. specialistė Irena Urbanavičienė ir Renata Žibienė, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro Pakuonio laisvalaikio salės kultūrinių renginių organizatorė, 2017 m. konkurso „Metų kultūros darbuotojas“ nugalėtoja. 2018-ųjų „Metų kultūros darbuotojas“Mindaugas Bartusevičius, Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centro mėgėjų meno kolektyvų vadovas. Apdovanojimą jam įteikė ir sveikinimo žodį tarė Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Visockas ir Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis. Savivaldybės mero Alvydo Vaicekausko padėkos buvo įteiktos Ligitai Gediminienei, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktoriaus pavaduotojai kultūrinei veiklai ir Ernestai Juodsnukytei, Prienų krašto muziejaus vyr. fondų saugotojai. Savivaldybės administracijos direktoriaus Egidijaus Visocko padėkos – Aurelijai Bareišienei, Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro mėgėjų meno kolektyvų vadovei Vilmai Trabuševskienei, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Jiezno bibliotekos vyresniajai bibliotekininkei ir Jonui Aleškevičiui, Stakliškių kultūros ir laisvalaikio centro mėgėjų meno kolektyvų vadovui. Savivaldybės administracijos Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjo Rimanto Šiugždinio padėkos  – Angelei Jaruševičienei, Jiezno kultūros ir laisvalaikio centro mėgėjų meno kolektyvų vadovei ir Zitai Kuzminskienei, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro kultūrinių renginių organizatorei.

Kultūros dienos šventės finalinė dalis – muzikinė komedija Ar Amerika pirtyje?!Šis režisieriaus, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docento Nerijaus Petroko kruopštaus darbo rezultatas padovanojo puikią nuotaiką ir nemažą dozę pačių geriausių emocijų.

 

Daugiau nuotraukų galite rasti čia

 

Informaciją parengė Prienų kultūros ir laisvalaikio centro kultūrinių renginių organizatorė Zita Kuzminskienė